عنوان کتاب: ن والقلم (معرفت شناسی قرآنی)
مؤلف: استاد علی اکبر خانجانی
تاریخ تألیف: 1387 ه.ش
تعداد صفحه:121
برای دانلود کتاب “ن والقلم (معرفت شناسی قرآنی) اثر استاد خانجانی کلیک کنید.
بسم اللّه القلم
1- “ن . قسم به قلم و آنچه که می نویسد . تو به نعمت پروردگارت مجنون نیستی . و این اجری بی منّت است . و تو خُلقی عظیم داری . و بزودی خواهی دید و خواهند دید که جنون با کدامیک از شماست . و خدا آگاه تر است به هدایت و گمراهی بشر . … و آرزو دارند تا تو نرمی کنی تا آنها هم نرمی کنند پس اطاعت مکن …” قرآن .
در اینجا سخن از قلمی بدون نویسنده است که خودش می نویسد . و خداوند به چنین قلم و نوشته ای سوگند یاد می کند.
و امّا مخاطب این سخن کیست ؟
یکی از این مخاطبان بی تردید رسول است که خواندن و نوشتن مکتوب نمی داند . و لذا طبیعی است که قلم در دستش خود بخود بنویسد و رسول نویسنده نباشد. و چنین وضعی در نزد ناظران البتّه به جنون (جن زده گی) یا جادو می ماند ولی خداوند این نویسنده را از چنین اتهامی مبرّا می کند .
و این نوع نویسندگی را اجری بی منّت به نویسنده اش می نامد . در این اجر عظیم و حیرت آور البتّه هیچ منّتی هم نیست زیرا این نوع نویسندگی را نویسنده اش از خدا نخواسته بوده که در آن منّت باشد . خدا خودش دوست داشته که به رسولش یا به مؤمنی اعطا نماید . این اجر را به خاطر خلق و خو و خصلت و طبع عظیم پیامبر ، به وی هدیه نموده است . و امّا آنان که رسول و چنین نویسنده ای را جن زده می نامند بزودی معلوم می شود که خودشان جن زده اند یا نویسنده . این معنای تحت اللفظی آیات است ...